Indhold i denne sektion:

Internationalt indhold og udveksling

Studerende ved sygeplejerskeuddannelsen i Odense har en lang række af muligheder for at tage en uddannelse med et internationalt perspektiv. Undervejs i uddannelsen findes følgende muligheder:

  • Deltage i IaH aktiviteter – aktiviteter med et internationalt islæt afholdt i egen institution
  • Blive buddy for internationale studerende
  • Blive host student for en international studerende i forbindelse med klinisk uddannelse
  • Deltage i sprogkurser og journal club
  • Gennemføre en del af den kliniske uddannelse i udlandet
  • Gennemføre en del af den teoretiske uddannelse i udlandet
  • Deltage i forløb afholdt på engelsk – monofaglige såvel som tværfaglige forløb afholdt ved UCL eller i udlandet
  • Udvikle internationale og interkulturelle kompetencer

Styrk dit sundhedsfaglige engelsk

Et studie- eller praktikophold i udlandet er en fremragende måde at styrke sine faglige, internationale og kulturelle kompetencer på.

For at du kan få det bedste ud af dit udlandsophold, bør du forberede dig i god tid. Du kan bl.a. deltage i forskellige internationale aktiviteter på UCL, og derigennem styrke dit engelskniveau.

Som studerende på en sundhedsuddannelse, anbefaler vi, at du er særligt opmærksom på at styrke dit sundhedsfaglige engelsk, således at du inden du rejser til udlandet, er bekendt med de mest brugte engelske termer og udtryk i en sundhedsfaglig kontekst.

Hvis du skal på studie- eller praktikophold i et land, hvor eksempelvis tysk eller spansk er hovedsprog, bør du ligeledes gøre en aktiv indsats, for at øge dit kendskab til sundhedsfaglige termer på fremmedsproget.

En måde hvorpå du kan styrke dine sundhedsfaglige sprogkompetencer, kan være via engelskkurser, via læsning af international faglitteratur, eller interaktion med vores internationale studerende på UCL.

Link til kursus-udbydere:
http://www.fof.dk/odense-fredericia-middelfart/Kursusoversigt/sprog

https://www.tietgen.dk/tkc/kurser/sprog/engelsk

Vær opmærksom på, at du inden et Erasmus+ udlandsophold skal sprogtestes, og på basis af sprogtestens resultat, kan få tildelt et gratis sprogkursus inden for ét af de seks hovedsprog.

Hvis du har brug for vejledning i forhold til sprogkurser, er du velkommen til at kontakte Internationalt Kontor på mail: international@ucl.dk 

Muligheder på de enkelte semestre  

Nedenfor ses en samlet oversigt over, hvilke muligheder de enkelte semestre rummer

Oversigt: Klik på de enkelte semestre for at få et overblik over internationale muligheder i løbet af Uddannelsen (Sygeplejerske Odense)

1-2 semester

Det er en god ide tidligt at gå i gang med at afsøge mulighederne på de enkelte semestre. Følgende muligheder er allerede mulige:

Erasmus Student Network

Det er også et tilbud til dig som gerne vil møde internationale studerende og deltage i sociale og kulturelle arrangementer.

 Mød internationale studerende indskrevet ved UCL sundhedsuddannelserne.

Det er muligt, at møde internationale studerende i løbet af din uddannelse. Der afvikles en række fælles arrangementer i hvert semester, som annonceres på itslearning og stud.ucl.dk.

Forberedelse til udveksling på et af de kommende semestre.  

Det er en god idet allerede på 1. og 2. semester at går i gang med forberedelserne. Det er en god ide at læse andres rejseberetninger. Du kan også søge litteratur f.eks. bogen ”Tag på udvekslingsophold – Internationalisering i professionsbacheloruddannelserne” redigeret af Lisbeht Vinberg Engel og Steen Hundborg.

Deltag i informationsmøder
Der afholdes løbende i info møder f.eks. i en frokostpause, hvor studerende fortæller om deres oplevelser og erfaringer. Der afvikles ligeledes et International Afternoon arrangement hvert semester. Arrangementerne annonceres på på itslearning og stud.ucl.dk.

3. semester

Et godt sted at starte din søgning er på www.ucl.dk, hvor du kan få en lang række af relevante info bl.a. rejsesikkerhed, vaccinationer og legater. Følg linket https://www.ucl.dk/for-studerende/under-studiet/udlandsophold

Erasmus Student Network

Det er også et tilbud til dig som gerne vil møde internationale studerende og deltage i sociale og kulturelle arrangementer. Erasmus Student.

Mød internationale studerende indskrevet ved UCL sundhedsuddannelserne.

Det er muligt, at møde internationale studerende i løbet af din uddannelse. Der afvikles en række fælles arrangementer i hvert semester, som annonceres på på itslearning og stud.ucl.dk.

Forberedelse til udveksling på et af de kommende semestre. 

Det er en god idet allerede på 1. og 2. semester at går i gang med forberedelserne.  Du kan læse andres rejseberetninger. Du kan også søge litteratur f.eks. bogen ”Tag på udvekslingsophold  – Internationalisering i professionsbacheloruddannelserne” redigeret af Lisbeth Vinberg Engel og Steen Hundborg.

Deltag i informationsmøder
Der afholdes løbende i info møder f.eks. i en frokostpause, hvor studerende fortæller om deres oplevelser og erfaringer. Der afvikles ligeledes et International Afternoon arrangement hvert semester. Arrangementerne annonceres på itslearning og stud.ucl.dk.

Bliv buddy

Det er muligt at ansøge om at blive buddy for en international studerende ved UCL.

 

Sommerskole

Du har mulighed for at deltage i en summerskole i udlandet mens du har semester-fri-fra UCL. Opholdet varer oftest 2-4 uger. Du kan opnå ECTS point ved deltagelse. Hvis sommerskolen er godkendt af UCL, kan du fravælge et valgfag på 7. semester og dermed skabe dig lidt luft i studierne. Mere info.

Teorivindue – online sideløbende forløb

CRISIIS er et online forløb som afvikles i samarbejde med bl.a. Windesheim University of Applied Science og School at Minnesota State University in Mankota, USA.

Her kan du høre mere om hele forløbet https://mediaspace.minnstate.edu/media/International+Module+2020+Semester+1+Student+Introduction/0_c3v8d6aq

Kunne du være interesseret, så tag Kontakt til Camilla Søholm, international koordinator for bioanalytiker-, fysioterapeut- og radiograf uddannelsen capo@ucl.dk

 

Klinikvindue på to uger – et observationsstudie.

Det er muligt at ansøge om at få et to ugers observationsstudie inden for den kliniske del af uddannelsen. International koordinator Hanne Mirzaei Pedersen er kontaktperson hamp@ucl.dk

Udveksling i ENM kan foregå 3 gange om året:

Udveksling i marts uge 10 +11, ansøgningsfrist 1. november

Udveksling i maj, uge 19 + 20, ansøgningsfrist 20. december

Udveksling i oktober, uge 41 + 42, ansøgningsfrist 01. maj

Læs mere på dette link: https://www.enm-network.com/

Klinikvinduer 3. semester

Det er muligt at planlægge et klinikvindue af 10 ugers varighed inden for områderne hjemmepleje, psykiatri og somatik. Perioden i udlandet afvikles i de sidste 10 uger af 3. semester. Opholdet afsluttes med en eksamen på dansk, som afvikles med en underviser fra Sygeplejerskeuddannelsen.

Studerende som tager et klinikophold i udlandet tildeles en underviser/vejleder, som kan hjælpe den studerende med faglige problemstillinger herunder afvikling af obligatorisk studieaktivitet og den intern klinisk/ teoretisk prøve.

Praktikportalen tilrettes det kliniske ophold i udlandet og bliver den fælles kommunikationsplatform for studerende og vejleder ved UCL.

Læs mere om 3. semester: Studerende med ophold i udlandet i den kliniske del her.

 Klinikophold i Norden

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Sygeplejerskeuddannelsen indgår i et nordisk netværk som hedder Nordkvist Mere info.

Klinikophold i Kristiansand og Vestfold/Porsgrunn

Du har mulighed for at planlægge at tage dit 3.semesters klinik i Norge. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense har indgået aftaler med Universitet i Agder, UiA, https://www.uia.no/ og HSN Høgskolen i Sørøst https://www.usn.no/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af et norsk universitet.

 Klinikophold i Afrika, Nepal, Sri Lanka, Filipinerne, Vietnam og Palæstina

Det er muligt, at planlægge et 10 ugers ophold i Kenya, Uganda, Tanzania, Nepal, Sri Lanka, Filipinerne, Vietnam og Palæstina. Opholdet arrangeres i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke https://www.globalcontact.dk/?gclid=CJzw2pnWmdQCFcG7GwodeX4JsA. Mere info.

 Klinikophold i Edinburgh og Glasgow, Skotland

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Skotland. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Edinburgh Napier University http://www.napier.ac.uk/ og Glasgow Caledonian University http://www.gcu.ac.uk/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det skotske universitet. Mere info.

Klinikophold i London, Coventry og Worcester, UK

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i England. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Middlesex University London https://www.mdx.ac.uk/, University of Worcester http://www.worcester.ac.uk/ og Coventry University http://www.coventry.ac.uk/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det engelske universitet. Mere info

Klinikophold i Groningen eller Hauge, Holland

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Holland. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med The Hauge University of Applied Sciences https://www.thehagueuniversity.com/ og Hanze University of Applied Sciences https://www.hanze.nl/eng. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det hollandske universitet. Mere info.

 Klinikophold i Bruxelles, Belgien

Du har mulighed for at tage et 8 eller 10 ugers ophold i Belgien. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Odisee, University of Applied Sciences https://www.odisee.be/en og  Erasmus Hogenschool Brusse, https://www.erasmushogeschool.be/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af et af de belgiske universiteter. Mere info.

 Klinikophold i Udine, Italien

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Italien. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Universitá Degli Studi Di Udine.  Du kan læse mere om de uddannelsesmæssige forhold som Erasmus studerende her. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det italienske universitet. Mere info.

Klinikophold i Berlin, Tyskland og Bern, Schweiz

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Tyskland eller Schweiz, hvis du taler tysk på et tilstrækkeligt niveau. Sygeplejerskeuddannelsen UCL har indgået aftale med Evangelische Hochschule Berlin https://www.eh-berlin.de/startseite.html og Berner Fachhochschule https://www.gesundheit.bfh.ch/de/startseite.html. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det tyske eller schweiziske universitet.

Klinikophold i Nimes, Frankrig

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Frankrig, – hvis du taler fransk på et tilstrækkeligt niveau. UCL sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftale med Institut Régional de Formation Sanitaire et Sociale Occitanie. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det franske universitet.

Klinikophold i Madrid, Spanien

Du har mulighed for at planlægge et 10 ugers ophold i Spanien, – hvis du taler spansk på et tilstrækkeligt niveau. UCL sygeplejerskeuddannelsen har indgået en aftale med San Rafael- Nebrija Health Sciences University Center.

4. semester

Et godt sted at starte din søgning er på www.ucl.dk, hvor du kan få en lang række af relevante info bl.a. rejsesikkerhed, vaccinationer og legater. Følg linket https://www.ucl.dk/for-studerende/under-studiet/udlandsophold

Erasmus Student Network

Det er også et tilbud til dig som gerne vil møde internationale studerende og deltage i sociale og kulturelle arrangementer.

Mød internationale studerende indskrevet ved UCL sundhedsuddannelserne.

Det er muligt, at møde internationale studerende i løbet af din uddannelse. Der afvikles en række fælles arrangementer i hvert semester, som annonceres på itslearning og stud.ucl.dk.

Forberedelse til udveksling på et af de kommende semestre.

Det er en god idet allerede på 2. og 3. semester at går i gang med forberedelserne.  Du kan læse andres rejseberetninger. Du kan også søge litteratur f.eks. bogen ”Tag på udvekslingsophold  – Internationalisering i professionsbacheloruddannelserne” redigeret af Lisbeth Vinberg Engel og Steen Hundborg.

Deltag i informationsmøder
Der afholdes løbende i info møder f.eks. i en frokostpause, hvor studerende fortæller om deres oplevelser og erfaringer. Der afvikles ligeledes et International Afternoon arrangement hvert semester. Arrangementerne annonceres på itslearning og stud.ucl.dk.

Bliv buddy

Det er muligt at ansøge om at blive buddy for en international studerende ved UCL.

Sommerskole

Du har mulighed for at deltage i en summerskole i udlandet mens du har semester-fri-fra UCL. Opholdet varer oftest 2-4 uger. Du kan opnå ECTS point ved deltagelse. Hvis sommerskolen er godkendt af UCL, kan du fravælge et valgfag på 7. semester og dermed skabe dig lidt luft i studierne. Mere info.

Teorivindue – online sideløbende forløb

CRISIIS er et online forløb som afvikles i samarbejde med bl.a. Windesheim University of Applied Science og School at Minnesota State University in Mankota, USA.

Her kan du høre mere om hele forløbet https://mediaspace.minnstate.edu/media/International+Module+2020+Semester+1+Student+Introduction/0_c3v8d6aq

Kunne du være interesseret, så tag Kontakt til Camilla Søholm, international koordinator for bioanalytiker-, fysioterapeut- og radiograf uddannelsen capo@ucl.dk

InnoAddiction

Du har mulighed for at tage de første 3 uger af 4. semester på engelsk. Forløbet hedder InnoAddiction, der er et tilbud på engelsk til alle UCL´s sundhedsfaglige uddannelser og udenlandske studerende. Du kan også læse mere om InnoAddiction på vores engelske site https://www.ucl.dk/international/exchange-programmes/innoaddiction .

Der vil blive afholdt informationsmøde på 3. semester, dato og tidspunkt kommer til at fremgå af skemaet.

Alt undervisning foregår på engelsk. Der er ingen eksamen.

Deltagelse i InnoAddiction vil komme til at fremgå af  eksamensbeviset.

Der er ansøgningsfrist to gange om året.

Skal du afvikle dit 4. semester om foråret, så er ansøgningsfristen 1. november.

Skal du afvikle dit 4. semester om efteråret, så er ansøgningsfristen 1. maj

Du logger på den on-line ansøgning med dit WAYF log-in, dvs. din stud.ucl.dk e-mail adresse og dit sædvanlige kodeord. Du skal benytte enten Firefox eller Crome som browser, ellers fungerer ansøgningen ikke.

Du vil i ansøgningen blive bedt om at uploade dit karakterblad fra ItsLearning, du kan følge vejledningen her.

Du skal huske at trykke “submit” på den sidste side, før indsender du ikke ansøgningen og før kommer den ikke ind i vores system. Tjek først at alle sider er udfyldte og er markeret med et grønt flueben.

Du vil få en kvittering med en pdf-udgave af din ansøgning, når ansøgning er indsendt.

Ansøgning om deltagelse i InnoAddiction, følg linket:  https://ucl.moveon4.de/form/5d78e7141875ee47c252273b/eng 

Det er et meget populært forløb, så UCL kan ikke garanterer, at alle ansøgere får pladser. Det er besluttet, at det er først til mølle-princippet, som bliver styrende for udvælgelsen af studerende. Samtidigt skal der sikres en repræsentation fra alle fem sundhedsfaglige uddannelser ved UCL.

UCL tilstræber at inden for ca. 14 dage efter ansøgningsfristen, vil der blive sendt optagelse-  eller afslagsbrev ud til ansøgerne.

De tre tværfaglige uger InnoAddiction på 4. semester kan du gennemføre på engelsk sammen med studerende fra UCL og Internationale studerende fra mange forskellige lande – og/eller du kan vælge at udveksle dele af eller hele praktikperioden på 4. semester.

Klinikvindue på to uger – et observationsstudie.

Det er muligt at ansøge om at få et to ugers observationsstudie inden for den kliniske del af uddannelsen. International koordinator Hanne Mirzaei Pedersen er kontaktperson hamp@ucl.dk

Udveksling i ENM kan foregå 3 gange om året:

Udveksling i marts uge 10 +11, ansøgningsfrist 1. november

Udveksling i maj, uge 19 + 20, ansøgningsfrist 20. december

Udveksling i oktober, uge 41 + 42, ansøgningsfrist 01. maj

Læs mere på dette link: https://www.enm-network.com/

4. semesters klinik i udlandet

Det er muligt at planlægge et klinikvindue af 7-8 ugers varighed inden for områderne hjemmepleje, psykiatri og somatik. Perioden i udlandet afvikles efter de første 3 tværfaglige uger på 4. semester. Opholdet afsluttes uden eksamen.

Læs mere om 4. semester klinikophold i udlandet her.

Klinikophold i Norden

Du har mulighed for at planlægge et 7-8 ugers ophold i Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Sygeplejerskeuddannelsen indgår i et nordisk netværk som hedder Nordkvist Mere info.

Klinikophold i Kristiansand og Vestfold/Porsgrunn

Du har mulighed for at planlægge at tage dit 4.semesters klinik i Norge. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense har indgået aftaler med Universitet i Agder, UiA, https://www.uia.no/ og HSN Høgskolen i Sørøst https://www.usn.no/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af et norsk universitet.

 

Klinikophold i Afrika, Nepal, Sri Lanka, Filippinerne, Vietnam og Palæstina

Det er muligt, at planlægge et 7-8 ugers ophold i Kenya, Uganda, Tanzania, Nepal, Sri Lanka, Filippinerne, Vietnam og Palæstina. Link til global contact  Mere info.

Klinikophold i Edinburgh og Glasgow, Skotland

Du har mulighed for at planlægge et 7-8 ugers ophold i Skotland. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Edinburgh Napier University http://www.napier.ac.uk/ og Glasgow Caledonian University http://www.gcu.ac.uk/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det skotske universitet.

Klinikophold i London, Coventry og Worcester, UK

Du har mulighed for at planlægge et 7-8 ugers ophold i England. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Middelsex University London https://www.mdx.ac.uk/, University of Worcester http://www.worcester.ac.uk/ og Coventry University http://www.coventry.ac.uk/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det engelske universitet.

Klinikophold i Holland

Du har mulighed for at planlægge et 7-8 ugers ophold i Holland. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med The Hauge University of Applied Sciences https://www.thehagueuniversity.com/ og Hanze University of Applicied Sciences https://www.hanze.nl/eng. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det hollandske universitet.

Klinikophold i Belgien

Du har mulighed for at tage et 8 eller 10 ugers ophold i Belgien. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med Odisee, University of Applied Sciences https://www.odisee.be/en og  Erasmus Hogenschool Brusse, https://www.erasmushogeschool.be/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af et af de belgiske universiteter. Mere info.

 

 

 

5. semester

Deltagelse i journal club

Det er en god ide hurtigt at komme i gang med at udvikle et fagsprog på engelsk. En mulighed er at vælge deltagelse i journal club, hvor engelske artikler diskuteres.

Erasmus Student Network

Det er også et tilbud til dig som gerne vil møde internationale studerende og deltage i sociale og kulturelle arrangementer.

Mød internationale studerende indskrevet ved UCL sundhedsuddannelserne.

Det er muligt, at møde internationale studerende i løbet af din uddannelse. Der afvikles en række fælles arrangementer i hvert semester, som annonceres på sitet Internationalisering af sundhedsuddannelserne m.fl.

 Forberedelse til udveksling på 6. eller 7. semester 

Det er en god idet at læse som en del af forberedelserne. Du kan læse andres rejseberetninger. Du kan også søge litteratur f.eks. bogen ”Tag på udvekslingsophold  – Internationalisering i professionsbacheloruddannelserne” redigeret af Lisbetht Vinberg Engel og Steen Hundborg.

Deltag i informationsmøder
Der afholdes løbende i info møder f.eks. i en frokostpause, hvor studerende fortæller om deres oplevelser og erfaringer. Der afvikles ligeledes et International Afternoon arrangement hvert semester. Arrangementerne annonceres på sitet Internationalisering af sundhedsuddannelserne m.fl.

 Sommerskole

Du har mulighed for at deltage i en summerskole i udlandet mens du har semester-fri-fra UCL. Opholdet varer oftest 2-4 uger. Du kan opnå ECTS point ved deltagelse. Hvis sommerskolen er godkendt af UCL, kan du fravælge et valgfag på 7. semester og dermed skabe dig lidt luft i studierne. Mere info.

Teorivindue – online sideløbende forløb

CRISIIS er et online forløb som afvikles i samarbejde med bl.a. Windesheim University of Applied Science og School at Minnesota State University in Mankota, USA.

Her kan du høre mere om hele forløbet https://mediaspace.minnstate.edu/media/International+Module+2020+Semester+1+Student+Introduction/0_c3v8d6aq

Kunne du være interesseret, så tag Kontakt til Camilla Søholm, international koordinator for bioanalytiker-, fysioterapeut- og radiograf uddannelsen capo@ucl.dk

6. semester

Et godt sted at starte din søgning er på www.ucl.dk, hvor du kan få en lang række af relevante info bl.a. rejsesikkerhed, vaccinationer og legater. Følg linket https://www.ucl.dk/for-studerende/under-studiet/udlandsophold

Sommerskole

Du har mulighed for at deltage i en summerskole i udlandet mens du har semester-fri-fra UCL. Opholdet varer oftest 2-4 uger. Du kan opnå ECTS point ved deltagelse. Hvis sommerskolen er godkendt af UCL, kan du fravælge et valgfag på 7. semester og dermed skabe dig lidt luft i studierne. Mere info.

Klinikvindue på to uger – et observationsstudie.

Det er muligt at ansøge om at få et to ugers observationsstudie inden for den kliniske del af uddannelsen. International koordinator Hanne Mirzaei Pedersen er kontaktperson hamp@ucl.dk

Udveksling i ENM kan foregå 3 gange om året:

Udveksling i marts uge 10 +11, ansøgningsfrist 1. november

Udveksling i maj, uge 19 + 20, ansøgningsfrist 20. december

Udveksling i oktober, uge 41 + 42, ansøgningsfrist 01. maj

Læs mere på dette link: https://www.enm-network.com/

6 uger i Norge som en del af primær sundhedstjeneste – afvikles i forårssemesteret

4 studerende har mulighed for at planlægge et 6 ugers ophold i Norge på 6. semester. Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med  Universitet i Agder https://www.uia.no/, Assens og Middelfart Kommuner.

Det er muligt at komme til Kristiansand og Grimstad i 6 uger, hvis 6. semester afvikles om foråret og at den studerende afslutter i primær sundhedstjeneste. De 4 studerende som udvælges til dette forløb siger samtidigt ja til, at afvikle 6. semesters klinik i Assens- eller Middelfart Kommune. Forløbet ser ud på følgende måde:

Uge 6-16 afvikles ved Assens- eller Middelfart Kommune

Uge 17-22 afvikles ved Universitet i Agder og norsk kommune

Uge 23-26 afvikles i Assens – eller Middelfart Kommune (vender tilbage til samme praktiksted, som før udrejse)

Ved universitet i Agder følger de 4 studerende forløbet Samhandlingspraksis.

Læs om klinik 6. semester forløbet her.

Hvis du er interesseret og gerne vil ansøge om at komme i betragtning til forløbet, se mere info her

3 måneders klinikophold i Vestfold/Porsgrunn, Norge eller i Kristiansand/Grimstad, Norge

Klinikophold i Vestfold/Porsgrunn og Kristiansand/Grimstad, Norge
Du har mulighed for at planlægge et 3 måneders ophold i Norge. Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med HSN Høgskolen i Sørøst og Universitet i Agder. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af det norske universitet.

  1. semester er et 5 måneders klinikforløb, som bliver planlagt på følgende måde: De første ca. 7- 8 uger afholdes ved et af UCL´s kliniske uddannelsessteder, hvorefter der afvikles et 3 måneders forløb i Norge. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense har allerede lavet aftaler med Odense Kommune, hvilket betyder at de 3 måneder i Norge afvikles inden for det primære område. Det er også muligt med somatiske forløb  i Norge. Det betyder, at der er indgået aftaler med Odense Universitets Hospital, så der kan planlægges et hensigtsmæssigt forløb på OUH før de tre måneder i Norge.

Studerende som tager et 3 måneders klinikophold i udlandet tildeles en underviser/vejleder, som kan hjælpe den studerende med faglige problemstillinger herunder afvikling af intern skriftlig og mundtlig  prøve.

Du kan læse mere om hele forløbet her (indsættes når klart) plus Mere info.

Praktikportalen tilrettes det 3 måneders kliniske ophold i udlandet og bliver den fælles kommunikationsplatform for studerende og vejleder ved UCL.

Har du et ønske, kontakt international koordinator Louise Bjerring

3 måneders klinikophold i Worcester, UK eller i Dundalk, Irland

Klinikophold i Worcester og Dundalk
Du har mulighed for at planlægge et 3 måneders ophold i UK og Irland. Sygeplejerskeuddannelsen har indgået aftaler med University of Worcester og Dundalk Institute of Teknology https://www.dkit.ie/. Du vil dermed få en klinisk uddannelsesplads skaffet af et engelsk eller irsk universitet.

  1. semester er et 5 måneders klinikforløb, som bliver planlagt på følgende måde: De første ca. 7- 8 uger afholdes ved et af UCL´s kliniske uddannelsessteder, hvorefter der afvikles et 3 måneders forløb i Norge. UCL, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense har allerede lavet aftaler med Odense University Hospital (OUH), hvilket betyder at de 3 måneder i UK eller Ireland afvikles inden for sekundær sektor.

Studerende som tager et 3 måneders klinikophold i udlandet tildeles en underviser/vejleder, som kan hjælpe den studerende med faglige problemstillinger herunder afvikling af intern skriftlig og mundtlig  prøve.

Du kan læse mere om hele forløbet her (når det er klart).

Praktikportalen tilrettes det 3 måneders kliniske ophold i udlandet og bliver den fælles kommunikationsplatform for studerende og vejleder ved UCL.

Har du et ønske, kontakt international koordinator Louise Bjerring

7. semester

Et godt sted at starte din søgning er på www.ucl.dk, hvor du kan få en lang række af relevante info bl.a. rejsesikkerhed, vaccinationer og legater. Følg linket https://www.ucl.dk/for-studerende/under-studiet/udlandsophold

7. semesters 1. del er en periode på 6 uger, som svarer til 5 mono- og 5 tværfaglige ECTS point. Valgfagene har en varighed på 3 eller 6 uger.

I den videre beskrivelser vil der alene være fokus på de to tværfaglige valgfag, som retter sig mod UCL´s 5 sundhedsfaglige uddannelser til sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut, bioanalytiker og radiograf. Det betyder, at de mono- såvel som de tværfaglige ECTS point er dækket ind.

Sundhed i globalt perspektiv

Dette er et valgfag udviklet i samarbejde med Global Contact. Det er et forløb på 6 uger, hvoraf 4 uger afvikles  i Uganda eller Palæstina https://www.globalcontact.dk/praktik/studietur/ucl

1. uge            online + 2 døgn i Kbh. med Intro & forberedelse

2.- 5. uge      i Uganda el Palæstina

6. uge            hjemme med online afslutning

Interesseret, tag kontakt til international koordinator Camilla Søholt

Tværprofessionel virksomhed i et internationalt perspektiv

Dette er et valgfag på 6 uger.

1.- 2. uge      fælles tværfaglig del

3.- 5. uge      udlandet

6. uge            afslutning hjemme

Studerendes muligheder

– Anvende muligheder arrangeret af lokal koordinator  ved et af de partner institutioner, som UCL har aftaler med. Det kan f.eks. være Tanzania, Zambia, USA,  Norge, Grækenland, UK, Tyskland, Frankrig, Tyrkiet, Sverige, Irland og Holland

– Arrangere et ophold i udlandet i samarbejde med ekstern udbyder f.eks. til Zanzibar, Nepal, Vietnam, Peru og Sri Lanka. De eksterne udbydere er Exis, Trymedic m.fl.

– Arrangere et ophold på baggrund af egne kontakter. Skal afklares med lokal koordinator.

Lad dig inspirere:

Mellemfolkeligt Samvirke https://www.globalcontact.dk/?gclid=CJzw2pnWmdQCFcG7GwodeX4JsA 

Try Medics http://trymedics.com/

Study Abroad https://www.studyabroad.com/

Interesseret, tag kontakt til Louise Bjerring llkb@ucl.dk

Om denne side

Denne side er opdateret 4. februar 2021 af

Udskriv denne side